KURV 0
LUK

Indkøbskurven er tom

Dyrenes Helte Dyrenes Helte

Mød dyrenes helte - hverdagens heltegerninger

Hver dag gør mange af vores medarbejdere store og små heltegerninger for kæledyr i deres arbejde som frivillige. Det er vi stolte af. Under mottoet "Mød dyrenes helte" fortæller vi om vores medarbejdere i hele Europa, og deres godgørende heltegerninger for dyrene. Hvis du også kunne tænke dig at engagere dig i dyr, har vi gode råd til, hvordan du kan engagere dig og hjælpe!


Mød de frivillige, der hjælper dyrene hver dag

“Hver anden time gav vi de små gedebørn flasken. Det var usikkert, om de ville klare det."

Alena, Tyskland

Hvad er din "heltegerning"?
Jeg er særligt engageret i at redde udtjente æglæggende høns og forældredyr (æglæggende høns’ forældre). Sammen med foreningen “Stark für Tiere e.V.” er jeg med til at redde omkring 4000 kyllinger fra at blive slagtet hvert år, så de kan komme til at leve et kærligt liv i små, private rammer.
Kyllingerne, som ellers bortskaffes, når de er omkring 16 måneder gamle, får vi lovligt fra operatøren og efter måneders forberedelsesarbejde overdrager vi dem til familier, der holder høns, hvor de kan blive gamle med værdighed. Jeg har en lille gård med min familie, hvor vi tilbyder alle dyr et fredeligt liv uden frygt. Vi har reddet høns, geder og får. Vi har også fem katte og to hunde fra dyreinternatet.

Kan du fortælle om en speciel oplevelse med dyrene?
Det er altid rørende at se, hvordan forsømte kyllinger kommer sig. Hvordan de nyder sollys for første gang og mærker græs under deres fødder for første gang.
En anden smuk historie var, da jeg overtog vores to gedekid. De var kun en dag gamle og ville ellers være døde. De var så små og hjælpeløse, og det tog dem en uge at rejse sig. Min mand, mine børn og jeg gav dem flasken hver anden time. Det var usikkert, om de ville klare det. I dag er de store og sunde geder. Det har været fantastisk at se deres udvikling.

Hvilken organisation er du aktiv i?
Dyrevelfærdsorganisationen Stark für Tiere e.V.

Hvad fik dig og din familie til at beslutte at hjælpe dyr i nød?
Som barn var jeg fortaler for dyr. Tog hver eneste syg fugl, samlede regnorme fra gaden osv. Mange dyr er hjælpeløst prisgivet af os mennesker. Deres skæbne bestemmes ofte af vores luner og handlinger. Jeg finder det naturligt at hjælpe de svage og hjælpeløse.

Hvad har fået dig og din familie til at hjælpe dyr i nød?
Som barn har jeg altid været engageret i dyr og været fortaler for dyrevelfærd. Jeg tog hver eneste syge fugl med hjem og samlede regnorme fra gaden for at redde dem. Mange dyr er hjælpeløse og deres liv bliver hele tiden påvirket af menneskers handlinger, derfor finder jeg det naturligt at hjælpe de svage og hjælpeløse dyr.

Hvilket råd vil du give til andre, der også gerne vil være frivillige?
Se ikke væk, men hjælp hvor du kan. Selv små handlinger kan hjælpe. Der er så mange måder at blive involveret på, hvad enten det er privat eller gennem en organisation. Man skal simpelthen gå gennem verden med åbne øjne.

“Det er en vidunderlig følelse, når man senere kan slippe de små vilde fightere tilbage i naturen."

Karin, Østrig

Hvad er din "heltegerning"?
Opfostring og pasning af ​​forældreløse vilde dyrs babyer i den lokale nødhjælpsforening for egern.

Hvilke dyr er det typisk du hjælper?
Det kan fx være egern, pindsvin, syvsovere, og sangfugle.

Kan du fortælle om en speciel oplevelse med dyrene?
Ja, med et egern ved navn Joysl. Hun kom til mig såret, med et hul i hovedet fra et krageangreb. Da hun kom til mig, var hun kun fire uger gammel, og der gik et par uger med mange behandlinger og intensiv omsorg, indtil Joysl var næsten rask igen. Desværre lider hun af en let neurologisk lidelse. Hendes hoved og hale er skæve, men det generer hende ikke. Joysl har boet hos mig siden 2017.

Hvilken organisation er du aktiv gennem?
Egern nødhjælpsforeningen “Kirchstetten”.

Hvad betyder det for dig at kunne hjælpe dyrene?
Jeg synes bare, det er skønt, når man kan hjælpe hjælpeløse vilde dyr og senere slippe dem ud i naturen igen. Grunden til at jeg hjælper dyr, er min kærlighed til dyr og den dejlige følelse, jeg får, når jeg slipper dem tilbage til friheden og ved at de klar til deres nye liv.

“Det handler om at redde og passe på skildpadder. Vi sætter fokus på at bevare truede arter."

Antione, Frankrig

Hvad er din "heltegerning"?
Jeg har været medlem og frivillig i organisationen L'ATRA (Association Tortue Rhône-Alpes) i næsten et år.

Hvad fik dig til at beslutte at hjælpe dyr i nød?
Jeg mødte formanden for L'ATRA, som er kunde i vores butik, og hun vakte min interesse for deres arbejde. ATRAs mål er at beskytte skildpadder, ved at redde og pleje forladte skildpadder. Organisationen sætter fokus på denne knap så kendte dyreart og er dermed med til at bevare truede arter.

Hvem er en sand helt for dig?
Grundlæggerne af organisationen L'ATRA - deres arbejde og store indsats fortjener fokus, fordi de hjælper skildpadder og skildpaddeejere med at finde hinanden og skaber de bedste rammer for dyrene!

“At hjælpe er en del af livet. Det føles godt i hjertet og det giver troen på, at du kan gøre en forskel.”

Joanna, Polen

Hvad er din "heltegerning"?
Jeg arbejder som frivillig i et dyrehjem i Warszawa. Jeg vil ikke kalde det at hjælpe en “heltegerning”, jeg ser det mere som en del af livet. Det føles godt i hjertet og det giver troen på, at du kan gøre en forskel.

Kan du fortælle om en speciel oplevelse fra dit arbejde for dyrene?
Hver hund har en unik historie! En af de første hunde jeg kom til at pleje; Merry, tilbragte syv lange år på krisecentret. Han var praktisk talt en usynlig hund. En normal blanding, men for stor til mange og for gammel - han gemte sig og gøede meget. Merry fik konstateret en tarmtumor. Kampen for hans overlevelse og venden tilbage til krisecentret efter operationen begyndte. Sammen med mit team skulle vi dække udgifterne til medicin og selve operationen. En masse skønne mennesker blev involveret i kampagnen, men vi manglede stadig det vigtigste: et hjem.
Men så skete der et lille mirakel: Efter syv år i krisecentret kom en dreng, som så på Merry med sit hjerte og så i ham, hvad vi så - en vidunderlig ven. Drengen overbeviste sin mor om, at Merry skulle være deres hund. Merry levede, som en elsket hund i næsten tre år efter sin operation. Han tog på ferie, havde to kattesøstre og var altid glad som en lille hvalp, når jeg besøgte ham i hans nye hjem.

Hvilken organisation er du aktiv gennem?
Et dyrehjem for hjemløse dyr i Warszawa, der hedder “Schronisko na Paluchu”.

Hvad fik dig til at hjælpe dyr i nød?
Så længe jeg kan huske, har jeg hjulpet dyr, selv som barn fik jeg sårede dyr med hjem. Jeg kunne aldrig se væk – og det kan jeg stadig ikke i dag.

Hvilket råd vil du give til andre, der også gerne vil være frivillige?
Gør dit ønske til virkelighed, vær ikke bange for at hjælpe! Der er mange muligheder for at hjælp og der er behov for det.


Er dyrevelfærd en hjertesag for dig? Sådan kan du hjælpe!

Maxi Zoo donationsboks

Maxi Zoo viser dig, hvor nemt det er at hjælpe dyr i nød og være med til at skabe gode relationer mellem mennesker og dyr. Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at skabe lykkelige øjeblikke for de tusindvis af kæledyr, som hver dag har brug for omsorgsfulde menneskers hjælp. Oplev de mange muligheder for at engagere sig med os, læs mere herunder.


Bliv frivillig og gør en forskel for dyr i nød!

Idéer til, hvordan man bliver frivillig
Du kan som privatperson tage kontakt til dyrevelfærdsorganisationer, som har behov for hjælp fra frivillige ildsjæle. Ved at arbejde for en professionel organisation kan du hjælpe bedst muligt, der hvor der er allermest brug for det. Maxi Zoo arbejder sammen med Dyrenes Beskyttelse og du kan som privatperson melde dig som frivillig i en af deres mange initiativer. Du kan bl.a. blive frivillig på en af deres 10 internater, hvor du vil få mulighed for at hjælpe med pasning, pleje, rengøring og meget mere.


Deltag i vores arrangementer og vær med til at donere

Deltag i vores arrangementer og indsamlinger og hjælp dyr i nød!
Dyrlægeregninger, renoveringsarbejde, pasning og pleje af dyrene: donationer udgør hovedparten af ​​midlerne til dyrebeskyttelsesorganisationer og dyreinternater. Find ud af, hvordan du kan hjælpe, læs mere herunder.

Maxi Zoo laver flere gange om året indsamlinger, arrangementer og projekter, som støtter dyr i nød, bl.a. i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse, der kan bl.a. nævnes Valentins gåtur, den årlige kampagne “Sammen for Dyrene” med salg af venskabsarmbånd, indsamling til Ukraines kæledyr og donation og indsamling til internatdyr med kampagnen “Sommerven”. Læs mere om Maxi Zoos arbejde og dine muligheder for at deltage i forskellige godgørende arrangementer - og vær med til donere til dyr i nød.


Donér penge eller udstyr i vores butikker

Donation af penge
I alle Maxi Zoo butikker har vi opstillet donationsbokse, så det er muligt at donere penge til kæledyr i nød. Donationerne går til forskellige lokale organisationer, internater og lign., som har behov for så meget hjælp, som de kan få, til at skabe gode rammer for dyrene. I juni og juli går beløbet fra vores donationsbokse i butikkerne til indsamlingskampagnen "Sommerven", der støtter dyrene på landets internater.
Hver en krone tæller, derfor går 100% af indholdet fra donationsboksene direkte til dyrevelfærdsorganisationer, som har brug for dem.

Donationer af foder og udstyr
Som kunde i Maxi Zoo er det også muligt at donere foder, udstyr, legetøj og lign. i vores donationsbokse, der er stillet op i alle vores butikker. Indholdet af disse gives videre til lokale organisationer og foreninger, så det kan være med til at gøre gavn for kæledyr, der trænger.


Adoptér et dyr fra et internat

Giv et kæledyr et trygt hjem
Mange tusind dyr venter på et nyt kærligt hjem i de danske dyreinternater, fordelt over hele landet. Sammen med dig vil vi gerne give disse dyr et beskyttende tag over hovedet og en tryg og kærlig familie. Måske vil din fremtidige bedste ven også være der!

Sammen med Dyrenes Beskyttelse hjælper vi med at bringe mennesker og dyr sammen. Går du og drømmer om at adoptere et dyr? Vi hjælper dig med at finde en loyal følgesvend fra dit lokale internat.