KURV 0
LUK

Indkøbskurven er tom

Hundepasning

Feriepasning af hunden - sådan er din hund i gode hænder når du selv er på ferie

Endelig ferie – men hvem passer på min hund? Din firbenede ven kan ikke altid komme med. Feriepasning af hunden er løsningen – få tips her, til hvordan du finder en perfekt pasningsmulighed.


Indhold


Ikke alle kan indkvartere deres dyr hos venner og familie, når de skal ud og rejse. Men heldigvis findes der flere muligheder for feriepasning af hunde. Udbuddet går fra hundesitter til hundepension, så enhver hundeejer kan vælge den passende hundepasning. Uanset, om du finder et sted via bekendte, opslagstavlen i supermarkedet, i dyresitter-fora eller via online annoncer – vigtigt er, at du kontrollerer udbyderne omhyggeligt for at udelukke sorte får. Læs vores tips om feriepasning, de skal lette dig valget af et passende plejested eller hundepension.

Hund på gaden

Hundepasning: Privat på et plejested eller på en hundepension?

Ved valget af en optimale indkvartering, spiller forskellige spørgsmål en rolle: Hvilke muligheder findes der? Hvordan kan jeg vænne min hund til feriepasningen? Hvad koster hundepasningen? Prisen bør ikke være det afgørende, men kvaliteten af pleje. Endeligt bør din hund have det lige så godt som dig i ferien. Et artsrigtigt hundedomicil, uanset om kommercielt eller privat, er rent, rummeligt, fri for kvæstelsesfarer og tilbyder erfaren hundepasning.

Et privat plejested adskiller sig fra en kommerciel hundepension ved, at din hund integreres i de private feriepasseres liv- og boligsituation. Hundepensioner fordeler derimod normalt flere hunde på specielt dertil til rådighed stående hundeindkvarteringer. Derved kan det dreje sig om værelseslignende hytter på et indhegnet areal eller om enkelte værelser i et hus.

Vigtigt:

Tag i alle tilfælde din hunds potentielle feriepasning kritisk i øjesyn. Vær derved især opmærksom på hygiejnen.

Hvis der ligger hundelort i løbegården, kommer urinlugt fra hundehytterne eller vandskålene er beskidte, bør du ikke tilbyde din hund denne indkvartering. En beskidt hundeindkvartering betyder en stor infektionsfare for din allerede stressede hund, som du ikke bør undervurdere. For de fleste hunde er en adskillelse fra ejeren nemlig slet ikke så let - og de har brug for en opmærksom og kærlig pleje for at kunne føle sig godt tilpas. Også hundelegetøj, der ligger og flyder, tyder på en uprofessionel håndtering af de firbenede gæster.

Kontrollér, at selve hundens indkvartering er tilstrækkelig stor. Hvor har din hund dens soveplads? Er der tilstrækkelig afstand til andre hunde? Hvor mange dyr er der i gruppen? For at finde den rigtige pasning til din hund, bør du også informere dig om den individuelle beskæftigelse af hundene: Står regelmæssige ture på dagsordenen eller er de hele tiden kun i løbegården? Er leg med andre hunde planlagt, eller er hundene overladt til sig selv?

Hundesitter eller dyreinternat: Sådan genkender du seriøse udbydere af en god hundepasning

Professionel og kærlig feriepasning til hunden søgt? Kvalifikationer er gode, men du bør ikke overvurdere disse beviser. Ved privat feriepasning af din hund, hvor dyret integreres i familielivet, skal først og fremmest (foruden boligens renlighed) „kemien“ mellem din hund og „plejeforældrene“ passe. Derved er omfattende kvalifikationsbeviser normalt næppe muligt, og heller ikke nødvendige.

Det kan derimod se anderledes ud, hvis feriehundepasningen tilbydes af kommerciel drevne pensioner. Holdes hundene her i grupper, bør udbyderen have en tilsvarende uddannelse og også kunne dokumentere denne.

En god hundepasser stiller dig følgende spørgsmål på forhånd:

 • Vaccinationsbeskyttelse
 • Forsikring
 • Sundhedstilstand
 • Spisevaner
 • Sociale kompetencer ift. andre hunde og mennesker
 • Din hunds forkærligheder for fx godbidder, legetøj, at blive nusset mm.

Godt at have med


Hundeline

Hundeline

Hundetæppe

Hundetæppe

plysdyr hund

Plysdyr

Hundesenge

Hundeseng

Transporttaske til hund

Transporttaske

Hundesele

Hundesele

tørfoder til hund

Tørfoder Real Nature

Hund og kvinde

Ved et privat plejested bør det være garanteret, at din hund er integreret i plejefamilien. Det er optimalt, hvis hundepasseren har lært din firbenede ven at kende på forhånd, og har gjort sig fortrolig med dens særegenheder. Forskellen på en professionel hundesitter i forhold til en privat hundepasning, er dennes specielle erfaring – som også omfatter håndtering af problemhunde og dyr med handicap. Derudover kan den dag-til-dag feriepasning i et dyreinternat også være en god mulighed for dig. I alle tilfælde er det vigtigt, at der i ferieindkvarteringen venter den hjemmeblevne hund en dyrepædagogisk værdifuld og artsrigtig beskæftigelse.

Hvad har en hund brug for under feriepasningen?

Du har efter et indgående tjek fundet den passende pasningsmulighed til din hund? Så kan du pakke kufferten til din firbenede ven. Vigtige genstande ved „flytningen“ til feriedomicilet er:

 • Din hunds sædvanlige hundesoveplads og hundetæppe
 • Legetøj, som din hund kender og elsker at lege med
 • Godbidder
 • Hvis nødvendigt, specialfoder og medicin
 • Transportboks eller sikkerhedssele til biltransport
 • Kopier af vigtige dokumenter og informationer: hundepas, vaccinationsattester, kontaktinfo til dyrlæge, egne kontaktinfo i ferien, en liste med informationer om din hund og særegenheder der skal tilgodeses (fodring, medicin osv.)

Det bedste er, at forhøre dig direkte på pasningsstedet, hvad der behøves af udstyr. Gode kontaktpersoner har også tips om, hvordan du vænner din hund til feriepasningen og hvordan du laver adskillelsen så god og nem som muligt.

Hund, der kigger op

Hvor finder du en feriepasning eller plejested til din hund?

I store byer som København; Århus eller Odense findes der mange udbydere af feriehundepasning, som hurtigt findes med en internetsøgning. Desuden er det en god ide, at bruge den sædvanligvis velfungerende mund-til-mund metode: Hvem har gode tips om en god hundeferiepasning? Spørg dine venner og bekendte om de kender til privat feriepasning kæledyr i lokalområdet. Den bedste reference for en hundesitter er andre tilfredse hundeejere. Spørg derfor også din hundeskole, din opdrætter eller dyrlægen om anbefalinger.

Der er vigtigt, at du finder en god feriepasning så tidligt som muligt – således at du og din hund kan forberede sig så god som muligt på dette, så du kan nyde din pause fra hverdagen med en god fornemmelse.

Lyst til at vide mere?

Hund kigger ud af vindue

Kan din hund være alene hjemme? Sådan lærer du den det

Hund ligger i sofa med mand med pc

Sådan får du det til at fungere med hunden på hjemmekontoret

Hunde der graver på stranden

God ferie - sådan får du en uforglemmelig ferie med hunden

Hund sover på bordet ved siden af pc

Tag med hunden på kontoret – det skal du tage højde for