KURV 0
LUK

Indkøbskurven er tom

kat

God ferie - sådan får du en uforglemmelig ferie med hunden

Hvem har dog lyst til at tilbringe den dejligste tid på året uden sin elskede hund? Hvad enten det er en kølig havbrise med sand imellem poterne, frodige enge med bjergpanorama eller badesjov i søen – de fleste hunde er fremragende rejseledsagere. Læs her, hvordan du finder de bedste rejsemål og overnatningsmuligheder, og hvilke forberedelser du skal træffe.


Indhold


Hvilket rejsemål passer til din hund?

Planlægning er vigtig, når du rejser med hund – den begynder allerede med rejsemålet. Overvej, om din hund har gavn af feriestedet. En mops på en lang vandretur er lige så malplaceret som at have en husky med på sommerferie på Sicilien. Tænk også over rejseform: Klarer din hund en lang køretur?

I nogle lande er der strenge indrejsebestemmelser eller regionale forskrifter, som f.eks. pligt om mundkurv eller snor. Sæt dig på forhånd ind i hundestrande og hundevenlige overnatningsmuligheder, så der ikke opstår ubehagelige overraskelser på stedet. I Sydeuropa forekommer infektionssygdomme hos hunde i stigende grad (leishmaniose, anaplasmose, hjertelungeorm, babesiose), der overføres gennem sandfluer og tæger. 100% beskyttelse findes ikke, men din dyrlæge kan rådgive dig om vaccinationer, medicin og spot-ons. Det skal overvejes, om man vil udsætte en ældre hund for disse behandlinger.

Sådan vælger du det rigtige rejsemål

 • Tjek indrejsebestemmelser for feriedestinationen og alle lande, du skal rejse igennem: Må din hund rejse ind/rejse igennem?
 • Er der krav eller regionale forskrifter?
 • Hvordan er vejret på rejsetidspunktet? Kan din hund klare det?
 • Hvad med selve rejsen derhen? Kan din hund klare den?
 • Hvilke planer har du på feriedestinationen? Må din hund ledsage dig?
 • Er din hund velkommen på overnatningsstedet? og opstår der ekstraudgifter i den forbindelse?

Drømmerejsemål med hunden

hund i bjergene

I Østrig står vandring med hunden på programmet: Aktive turister med to og fire ben nyder godt af de veletablerede vandre- og cykelruter i Kärnten. Der tilbydes sågar hundevandreture med guide – f.eks. i Kleinwalsertal. Også i Holland er hunde kærkomne feriegæster. Mange campingpladser og feriehuse gør ferien med hund herligt ukompliceret. Øen Texel, Nordholland og Zeeland hører til topdestinationerne.

En sand ferieklassiker med hunden:  Lej et feriehus herhjemme f.eks. ved vestkysten. Ja - Danmark er et meget hundevenligt land og vores brede strande får hundehjerter til at slå hurtigere. I over 300 hundeskove må hunden også afreagere uden snor. Særligt populær: Lakolk Strand på Rømø. Det flade vand egner sig perfekt til at tumle rundt. I København må din hund lege og springe rundt i Hundegården Trianglen, som den vil.

Foretrækker du sydligere himmelstrøg? De kroatiske ferieområder Kvarner Bugt, Istrien, Dalmatien og Zadar er meget populære blandt turister med hunde. Foruden talrige hundestrande og Europas første beach-bar til hunde venter naturoplevelser i otte nationalparker på dig og din firbenede ven. Lige så afvekslende er en ferie med hund i Italien: Rejsen lønner sig ikke kun på grund af de velkendte strande. Udforsk sammen de vidtstrakte kastanjeskove i Emilia-Romagna eller Roms bagland med cypresser. Norditalien venter med bjergområder, badesøer og ensomme bjerghytter – det er sikkert ikke kun hunden, der synes, at det er „bello“.

Afsted på ferie med hund


Vandflaske hund

Vandflaske med skål

Silikone skåle

Silikone skåle

tyggeben hund

Tyggeben okse

Silikonelåg til dåser

Silikone låg til dåser

Transporttaske til hund

Transporttaske

Hundesele

Hundesele

HømHøm pose holder

Poseholder

Hømhøm poser

HømHøm poser

Hunde på stranden

Ekspert råd

Den, der er undervejs i bjergene, kommer ofte forbi enge med får og køer. Især køer skal omgås med største forsigtighed, når de har kalve ved siden. Hold hunden i snor, når I er i nærheden af dyrene, så der ikke opstår problemer!

Hundevenlige overnatningsmuligheder

Feriehuse og campingpladser har altid været populære blandt familier med hund, da det er nemt at tilpasse behovene med det firbenede familiemedlem. Men efterhånden findes der også mange ferielejligheder, pensioner, bondegårde og hoteller, hvor hunde er velkomne – delvist sågar med specielle doggy-wellness-tilbud. Også Airbnb har indført filterfunktionen "Husdyr tilladt", og selv nogle ferieparkkæder tilbyder hundevenlige overnatningsmuligheder. Tip: Nogle rejsearrangører har specialiseret sig i ferie med hund. Der kan du finde mange tilbud, der kan filtreres efter hunderelevante emner som f.eks. "Feriehus med indhegnet have".

Undersøg på forhånd ved hotelreservationer, om din hund har adgang til offentlige områder som restaurant eller bar. Hvis ikke, skal den artigt kunne være alene. Som regel opkræves et ekstragebyr pr. husdyr. Hvis du ikke har nogen ansvarsforsikring som dyreholder, kan det betale sig at overveje det før reservationen, hvis nu din hund forvolder skader.

Før det går løs: Sundhedstjek hos dyrlægen

Få det afklaret af dyrlægen, om din hund kan klare rejsen. Gennemgå straks alle vigtige detaljer ved tjekket: Hvordan er indrejsebestemmelserne? Kræves vaccinationer eller sundhedsattester? Har din hund chip, og kan chippen aflæses? Er kæledyrspasset opdateret? Kræves medicin til sygdomsforebyggelse? Alle disse spørgsmål kan dyrlægen besvare.

Aftal også med dyrlægen, hvad du skal have med i rejseapoteket, og hvis dit dyr regelmæssigt skal have medicin, skal du kontrollere, om du har nok til hele ferien.

Det hører til ethvert rejseapotek

 • Desinfektionsmiddel
 • Sårspray eller -salve
 • Solbeskyttelse (til korthårede hunde)
 • Parasitprofylakse (forebyggelse mod malariasmitte)
 • Præparater imod tynd mave
 • Mild ørerens eller saltopløsning til skylning
 • Elektrolytpulver (hjælpert med vaskebalancen i varmen)
 • Tægetang og pincet
 • Køleomslag eller kølemåtte (til nedkøling i tilfælde af hedeslag)
 • Forbindingsmateriale og saks
 • Præparater imod køresyge
 • Termometer
 • Nødopkaldsnumre til dyrlæger på stedet (gemmes helst på mobilen)

Så din hund føler sig hjemme


tørfoder til hund

Tørfoder Real Nature

Hundetæppe

Hundetæppe

plysdyr hund

Plysdyr

Hundelegetøj

Hundelegetøj

Hundesenge

Hundeseng

Hundeline

Hundeline

Planlæg din rejse med hund

Rejse i egen bil giver maksimal fleksibilitet. Planlæg regelmæssige mellemstop, og tilbyd hunden frisk vand i pauserne. Fodr kun hunden begrænset før afrejse – en fuld mave kan give kvalme. Under kørsel gælder hunden ifølge færdselsloven som last og skal sikres. Den har maksimal beskyttelse, når den i tilfælde af en ulykke er i en transportboks, der er skruet fast i bunden af bagagerummet.

Sikkerhedsseler er et godt alternativ til hunde, der ikke kan lide at være i boks. Flyrejser bør undgås – de er ren stress for hunde. Især hvis den skal rejse i lastrummet. Op til en vægt på otte kilo tillader nogle flyselskaber, at hunden kan tages med i kabinen i en transportboks. Hvis din hund er vant til togrejser, er toget også et komfortabelt transportmiddel – især ved kortere strækninger.

Hunden med ferie

Komplet huskeliste til rejse med hund

Tjekliste 1 hunden med ferie Tjekliste 2 hunden med ferie

Lyst til at vide mere?

Hund kigger ud af vindue

Kan din hund være alene hjemme? Sådan lærer du den det

Hund ligger i sofa med mand med pc

Sådan får du det til at fungere med hunden på hjemmekontoret

Kvinde med mange små hvalpe

Feriepasning af hunden - sådan er din hund i gode hænder når du selv er på ferie

Hund sover på bordet ved siden af pc

Tag med hunden på kontoret – det skal du tage højde for