KURV 0
LUK

Indkøbskurven er tom

Glad hund

Dyrepersonligheder - hvilken type er dit dyr?

I mit arbejde som telepatør er jeg rendt ind i 5 klassiske personlighedstyper blandt dyrene. Hvilken type er dit dyr?

Forfatter: Mathilde Denning, telepatør og healer, Juni 2021

Den sensitive

Denne hundetype beskrives oftest som dramatisk, pylret og utilregnelig. De er let til tåes og bliver som regel hurtigt nervøs eller bange for ting. De har svært ved at håndtere for meget stimuli, og vil derfor helst stå et roligt sted, og være i miljøer som de genkender. De kan godt lide at se tingene an og føle sig til rette. De er meget tæt knyttet til deres menneske, og ofte også til få andre, udvalgte hunde. De er meget kommunikative, og gode til at udtrykke sig (nogle gange på dramatisk vis), men dette gør dem også lette at aflæse.

Nogle af deres udfordringer er at finde dyb og inderlig ro, og at kunne håndtere en travl verden fyldt med stimuli. De kan have svært ved for mange skift i rutiner, og har tit brug for at kunne trække sig og være i deres eget space.

Den sensitives styrker er at være loyal, hårdtarbejdende og kontakt søgende. De er enormt intelligente og gode til at forstå signaler, og kan oftest rides og håndteres for minimale signaler. Derudover er de meget empatiske, og kan fornemme hvad deres ejer behøver.

tillidsfuld hund

Lærermesteren

Denne hundetype beskrives tid med ord som bitchy, dominerende og usamarbejdsvillig. De er utroligt kreative, har altid mange ideer og finder selv på ting at lave. De nyder en udfordring og elsker hårdt arbejde og at lære nyt. De har utrolig mange forventninger til verden omkring dem, og de kræver at man lærer at gøre tingene på deres måde – ellers gider de slet ikke. De er som regel meget selektive når det kommer til alt fra foder, udstyr, behandlere til træningsmetoder. Og hvis man ikke respekterer dem eller deres ønsker, så bruger de deres adfærd til at udviser stor modstand.

Nogle af deres udfordringer er at lære at indgå kompromiser med deres menneske. Derudover keder de sig hurtigt, og derfor skal man hele tiden finde nye udfordringer til dem. De kan være meget vedholdende angående deres egne ideer – og forventer at blive hørt, inddraget og forstået.

Lærermesterenes styrker er, at de altid gerne vil lave noget, så længe man laver ting, de også kan lide. Hvis man selv yder 100% så returnerer de med samme indsats. De elsker en udfordring, og er derfor med på det hele, så længe man inkluderer deres ønsker og lyster.

Den usikre

Denne hundetype er ofte beskrevet som en bangebuks, en der ser spøgelser og som har brug for meget støtte. De er født med en frygt eller usikkerhed i livet. Derfor har de brug for kærlighed og omsorg omkring sig, og at finde støtte i omgivelserne, da de ikke kan finde ro i dem selv. De er typisk utroligt velfungerende i deres komfortzone – og meget lette at skræmme udenfor deres komfortzone. De vælger altid få individer, som de har tillid til og som de er utroligt loyale overfor.

Nogle af deres udfordringer er, at de er født med en frygt i livet, og derfor meget hurtigt bliver bange for ting. De er typisk de samme ting, lyde eller situationer de er bange for, og uanset hvor meget man træner denne situation, forbliver de lette at skræmme. De mangler tillid til verden og til dem selv.

De usikres styrker er, at de er utroligt kærlige og loyale. De elsker at være tæt – også rent fysisk – med deres menneske. De nyder livet i deres komfortzone, hvor de er utroligt velfungerende og glade. De har ikke store ambitioner eller forventninger til livet, de ønsker bare at være glade og trygge i deres liv.

Giveren

Denne personlighedstype er ofte beskrevet som en pleaser, de der går stille med døren og som giver mere end de tager. De er der altid for andre, også før de er der for dem selv. De er meget omsorgsfulde, holder øje med andres ve og vel og prøver at undgå konflikter og problemer. De prøver altid at regne ud, hvad deres mennesker ønsker sig af dem – og vil helst please, gøre det rette og få masser anerkendelse for deres arbejde.

Givernes udfordringer er, at de ikke er gode til at sætte og vise sine grænser – og derfor bliver de tit udnyttet eller presset. Normalt lærer de hurtigt, og derfor kan træningen gå for hurtigt for dem. De kan blive utroligt påvirkede, hvis de bliver skældt ud, og de kan blive frustrerede, hvis de ikke kan finde ud af, hvordan de skal løse en givet opgave.

Givernes styrker er, at de er din bedste ven, der altid er der for dig, og som elsker at være sammen og hygge jer. De er ikke kritiske eller selvoptagede – men gør gerne det, der gør dig glad. De er fantastiske træningsmakkere, fordi de altid prøver at gøre det, man beder om. Giverne prøver altid at hjælpe dig og sørge for andre først.

Buddhaen

Denne personlighedstype bliver nogle gange beskrevet som værende stædig, hvile meget i sig selv og mangle udtryk. Buddhaerne er de fredsskabende i flokken, der kan med alle, og som ikke gider at have noget med uro eller rangordener at gøre. De er i sandhed livsnydere, der bare ønsker sig fred og ro i deres liv og omgivelser. De bliver sjældent meget glade – eller meget triste over noget. De håndterer bare livet med en ’pyt’ attitude, og der skal meget til for at ryste dem.

Buddhaernes udfordringer er, at de kan være meget fastlåste. Hvis de har bestemt sig for noget, så bliver det gerne sådan. Det kan være svært at få dem til at skifte mening, hvis de først har sagt nej tak. Derudover er de ikke så lette af aflæse, fordi alting virker OKAY med buddhaerne. De prioriterer altid at holde sig selv i balance, før de hjælper andre.

Buddhaernes styrker er, at de er meget ligetil, nede på jorden, og de gider ikke at skabe problemer. De ønsker blot at leve et liv, hvor de er glade og tilfredse – de har ikke ambitioner om at nå langt, men har blot ambitioner om at gøre de ting, der er sjove for dem. De er meget lette at håndtere, kan altid passe ind i en flok og klarer forandringer i stiv pote.



Du kan læse mere om Mathilde Denning og hendes arbejde her. Mathilde Denning er en del af Maxi Zoos ekpertpanel, som løbende skriver artikler, uploader videoer og svare på spørgsmål i vores chat hver torsdag kl. 20.30 på facebook. Besøg Maxi Zoos facebookside og se hvornår Mathilde sidder klar til at svare på spørgsmål igen.