KURV 0
LUK

Indkøbskurven er tom

Maxi Zoo støtter Ukraines kæledyr Maxi Zoo støtter Ukraines kæledyr

Maxi Zoo hjælper Ukraine: solidaritet mellem mennesker og dyr

Der er krig i Ukraine. Millioner mennesker er netop nu på flugt med deres familie og kæledyr. Maxi Zoo støtter Dyrenes Beskyttelses indsamling til hjælp til dyrene i Ukraine. Dyrenes Beskyttelses internationale eksperter arbejde på højtryk for at skabe et overblik over situationen, så hjælpen kan komme bedst og hurtigst muligt frem til de dyr og dyreejere, der har brug for hjælp. Dyrenes Beskyttelse garanterer, at de indsamlede midler vil gå ubeskåret til hjælp til dyrene.

Målrettede nødhjælpsindsatser

Situationen på stedet er uoverskuelig. Mange hjælpsomme mennesker og engagerede organisationer forsøger at skaffe sig et overblik over situationen, og naturligvis også over flygtningenes og deres kæledyrs behov. Også vi forsøger at få et overblik, og er i forbindelse med professionelle partnere, samt vores kolleger i Polen og Ungarn for at finde ud af, hvordan vi kan hjælpe målrettet og effektivt.

Maxi Zoo støtter med 50.000 kr. til Dyrenes Beskyttelse og deres dyrevelfærdsarbejde i forbindelse med krigen i Ukraine. Fressnapf støtter med 25.000 € til nødhjælps- og dyrevelfærdsorganisationer, der arbejder i Ukraine og nærområderne.


Humanitær hjælp - støt Dyrenes Beskyttelse

Med en donation til Dyrenes Beskyttelse støtter du specielt Ukraines kæledyr. Dyrenes Beskyttelses internationale eksperter arbejder for at hjælpen kan komme bedst og hurtigst muligt frem til de dyr og dyreejere, der har brug for hjælp. Det garanteres at de indsamlede midler vil gå ubeskåret til hjælp til dyrene. Læs mere om Dyrenes Beskyttelses arbejde her.

Støt Dyrenes Beskyttelse og hjælp Ukraines kæledyr

Støt Dyrenes Beskyttelse og deres arbejde for at hjælpe og redde kæledyr i Ukraine og nærområder.
Send sms med koden "UKRAINE" til 1474 og støt med 50 kr.


Du kan også støtte via donationsformularen herunder


Giv den støtte, der gør en forskel

Lige nu er meldingen fra mange nødhjælpsorganisationer, at den bedste støtte vi kan give er penge. Materielle donationer som tøj, udstyr o.lign. hober sig op i grænseområderne, og det er svært at få fordelt nødhjælpen til flygtningene og deres kæledyr på en hensigtsmæssig måde. Derfor opfordrer vi i Maxi Zoo til at du donerer til Dyrenes Beskyttelse, som kan operere i nærområderne i samarbejde med nødhjælps- og dyrevelfærdsorganisation. Fressnapf | Maxi Zoo's forretninger i Polen og Ungarn arbejder dog lokalt med at samle og udlevere materiel til dyrevelfærdsorganisationer, som opererer netop i disse lande nær grænsen til Ukraine.


Mennesker og dyr – side om side

På grund af flugt og evakuering er mange dyr blevet efterladt i krigsområdet. Enkelte ukrainske dyrevelfærdsorganisationer er stadig på stedet for at tage sig af gadehunde og katte samt af efterladte husdyr.

Men ikke kun den daglige angst for nye angreb vanskeliggør arbejdet for de modige helte. Ofte mangler de midlerne til at forsørge dyrene. Derfor har vi foruden den humanitære hjælp også fokus på forsørgelsen af disse dyr, samt på dyrevelfærdsorganisationerne i Ukraine. Så snart vi få rapporteret et konkret behov, hjælper vi med omfattende materielle donationer.

støt kæledyr i ukraine støt kæledyr i ukraine

Nødhjælp til Ukraine: Hvad kan jeg gøre?

Der er mange seriøse organisationer, der på stedet tilbyder målrettet hjælp til mennesker og dyr. Alligevel er det ofte vanskeligt at finde seriøse hjælpeforanstaltninger. Også vi forsøger stadig at skaffe os et overblik over den aktuelle situation, og frem for alt flygtningenes og organisationernes behov. Hvis I også vil hjælpe, bør I være opmærksomme på følgende:

  • Målrettet hjælp: Det er vigtig forinden at orientere sig om, hvad der er behov for på stedet og hvad der kan bruges. Donér kun materielle ting, såsom fødevarer eller tøj, hvis organisationerne på stedet eksplicit beder om dette. Med en direkte pengedonation kan organisationerne på stedet købe vigtige hjælpemidler, og sparer således unødige udgifter til logistik og transport.
  • Troværdige organisationer: Ofte er det vanskeligt at finde ud af, om hjælpen virkelig kommer frem der, hvor der er brug for den. Stol på seriøse informationskilder og donationssegl. Troværdige organisationer giver også gerne oplysninger om deres arbejde på stedet.
  • Det passende tilbud: Foruden penge- og materiel hjælp forsøger mange organisationer i mellemtiden også at organisere indkvarteringsmuligheder til flygtningene. Forskellige organisationer tilbyder hjælp. Orientér jer om, hvilke muligheder for støtte der findes her.

Har du spørgsmål? Find svaret her

   

Vi ved, at der findes mange ildsjæle, der tilbyder at køre donationer til Ukraine, hvis blot vi vil donere. Det er en meget sympatisk tanke, og vi har stor forståelse for lysten til at handle.
Vi lægger os dog op ad det, som de større hjælpeorganisationer melder ud ift. det behov, der er i Ukraine. Herfra lyder meldingen, at den øgede trafik til landet, giver et massivt pres på vejene og på den måde har skabt en ’flaskehals’ på indfaldsvejene til landet. Derfor appellerer de til, at man støtter dem med penge i stedet for fx udstyr og foder, så de selv kan administrere dem til det, der er behov for lige nu.

Allerede nu ser vi flygtninge fra Ukraine i Danmark, og nogle af dem har heldigvis fået deres dyr med ud i tide. Også her går vi sammen med Dyrenes Beskyttelse, når vi har et overblik over, hvad flygtningene og deres dyr har behov for, så vi med vores støtte kan bistå dem bedst muligt i den første tid.

Nej. Maxi Zoo Danmark er en del af den tyske organisation, Fressnapf. Herfra støtter vi også Ukraine med et større pengebeløb, der doneres til en tysk samling af hjælpeorganisationer bl.a. German Animal Wellfare Association og Aktion Deutschland Hilft. Derudover ligger der Maxi Zoo/Fressnapf-butikker i en række europæiske lande, som alle er opfordret af hovedorganisationen, Fressnapf, til at gå sammen med en lokal, valid hjælpeorganisation, præcis som vi har gjort det i Danmark. De lande, der ligger tæt på Ukraine som fx Polen og Ungarn, har allerede sendt deres bidrag afsted.