KURV 0
LUK

Indkøbskurven er tom

70 25 21 07

Sikkerhed i mørket

Om efteråret og vinteren finder gåturen med hunden ofte sted i mørke. Det kan være et stort eventyr, men det er ikke helt ufarligt. Med vores tips bliver turen i mørket mere sikker.
 

Når dagene bliver kortere, foregår gåturen med hunden om morgenen og aftenen tit i mørke. Atmosfæren om efteråret og vinteren har sin charme, men desværre også sine dårlige sider. For bilister er det tit svært at se personer og dyr langs vejkanten og bremse i god tid. Det er især farligt, når bilisten bliver blændet af de modkørendes lys. Når mennesker er klædt i mørkt tøj og hunden har mørk pels, så er de endnu sværere at se. Du kan forebygge uheld ved at gøre dig selv og din hund mere synlige.
 

Det rigtige udstyr til hundeejeren

Modeindustrien hjælper desværre ikke ret meget i forbindelse med sikkerhed: Både efterårs- og vinterbeklædningerne er ofte i mørke farver. Gå imod strømmen ved at tage en lys eller markant farve på, når du går tur med hunden. Lad den mørkebrune frakke blive i skabet, og gå efter en vinterjakke i pangfarver i sportsbutikken. Farvepaletten i for eksempelvis skijakker er ikke blot større, de har som regel også reflekser. Alternativet: Du kan også sætte et refleksbånd på din jakke eller tage en refleksvest ud over jakken. Tag også altid en lommelygte eller en pandelampe med på turen. Med lidt lys kan du bedre se, hvor du går, og du kan i nødstilfælde også gøre opmærksom på dig selv.
 

Sikkerhedstilbehør til hunden

Det mest enkle og pålidelige tilbehør til hunden er lysreflekterende halsbånd eller seler (og helt ideelt med en matchende snor). Bilister kender refleksionen fra advarselsveste og vil derfor hurtigt opfatte, at der er tale om et levende væsen. Desuden har halsbånd og seler med reflekser den fordel, at de er ret robuste og ikke kræver batteri.

Ulempen ved reflekser er, at de kun lyser, når de rammes af en ekstern lyskilde. Når du bevæger dig væk fra vejen på mørke dage og gerne vil vide, hvor din hund er, så skal du sætte en hundelygte på hunden. En hundelygte er et lille vedhæng med LED-lys, som kan hænges i halsbåndet, og som lyser eller blinker i flere timer. Man kan også bruge lysringe, som man giver hunden om halsen, og som efter sammenkoblingen begynder at lyse. Halsbånd med integrerede LED-lys er også værd at anbefale. Hvis du vil være helt på den sikre side, kan du både sætte en refleksvest og et lyshalsbånd (eller en sele eller vest med lys) på hunden i kombination med forskellige hundelygter. I forbindelse med sikkerhed gælder følgende nemlig: Mere er bedre.

Og husk: Din hund må kun være løs i mørke, hvis du har fuldstændig kontrol over den. Hundens næse fungerer bedre end dens øjne, og inden du når at opdage eksempelvis en kat eller vilde dyr, så kan hunden være over stok og sten.
 

For at opsummere skal du bruge en kombination af dette udstyr til din hund:

  1. En sele med reflekser vævet ind i selen
  2. Et halsbånd med reflekser
  3. En reflekterende line
  4. En LED-lygte til din hunds halsbånd eller sele

Vent venligst ...