KURV 0
LUK

Indkøbskurven er tom

Fiskefoder

I alt 1 sider indeholdende 31 varer

pr. side
Sorteret faldende. Klik for at sorterer stigende
Filter

I alt 1 sider indeholdende 31 varer

pr. side
Sorteret faldende. Klik for at sorterer stigende
Filter

Her på maxizoo.dk finder du fiskefoder til akvariefisk og havedam. Se udvalget igennem, køb i dag og få leveret om få dage.

Det rette fiskefoder er vigtigt for dine fisk

Har du fisk derhjemme, skal de selvfølgelig have de rette vilkår for et godt liv. Her er det vigtigt at finde den rette foder til dine fisk, så de får den slags kost, der passer til deres art. Derudover skal de også have de rette næringsstoffer til at leve et godt liv.

At give foder kan godt være lidt af en kunstart. Du skal have en ide om, hvor meget de skal have og hvor ofte de skal fodres. Det kan være lidt svært at finde ud af – især hvis der kommer unger eller du erhverver dig nye fisk.

En god tommelfingerregel er; hellere at give for lidt foder end for meget. Du kan altid give mere foder, hvis det forsvinder meget hurtigt, men for meget foder kan ikke fjernes igen. Det kan skabe ubalance i dit akvarie eller havedam.

Forskellige typer af fiskefoder

Der findes forskellige typer af fiskefoder, der kan være godt til forskellige slags fisk i dit akvarie. Nogle oplever at variation i fodertypen er godt for dine fisk.

Tørfoder

Tørfoder er nok det meste kendte typer foder. Det fås i flager, som granulat eller i pilleform.

Flagerne lægger sig i vandets overflade og er gode til små fisk, der svømmer op og spiser.

Granulat lægger sig også i overfladen eller i toppen af vandet, men er gode til lidt større fisk.

Pilleform kommer i forskellige typer, hvoraf den ene synker til bunds. Den slags foder er

godt til fisk, der lever i bunden af akvariet.

Frostfoder

Frostfoder minder om levende foder, men kommer alt her på frost. Når du lægger det i akvariet, vil det langsomt tø op og derfor løbende frigive foderet til fiskene.

Levende foder

Levende foder er det tætteste, du kommer på den slags foder, som fiskene ville få i det fri. Det kan være myggelarver eller små krebsdyr, der aktiverer dine fisks naturlige adfærd.

Fiskefoder til akvariefisk

Akvariefisk kommer i mange forskellige udgaver – både store og små, ferskvandsfisk eller

saltvandsfisk og til forskellige priser. Fælles for dem er, at de skal have den rette mad i de rette mængder. Du skal helst undgå at overfodre dine fisk. Fisk har svært ved selv at regulere deres sult, og de vil derfor næsten altid spise, hvis de bliver tilbudt mad. Det betyder ikke, at du skal give dem mad hver gang, du nærmer dig akvariet.

Faktisk kan du lære at regulere mængden af mad ved at prøve det lidt af. En god regel er, at hvis der stadig ligger mad tilbage i overfladen 10 minutter efter, du har givet det, så har du overfodret. Det kan du tage med videre næste gang, du fodrer.

Er det for kompliceret findes der også automatiske måder at fodre på gennem en foderautomat.

Fiskefoder til havedam

For havedamsfisk gælder dig nogenlunde de samme regler, som ved akvariefisk. Maden kan dog komme i nogle lidt andre udgaver, som f.eks. pond sticks. Derudover er det også en god ide at sætte sig ind i, hvilke fiske, der egner sig som havedamsfisk. En guldfisk er ret populær, da den lever godt under det danske klima og er let at holde. De kræver ikke meget andet end en ordentlig vandkvalitet.

Det er vigtigt at vide, at i modsætning til akvariefisk, så spiser havedamsfisk ikke noget, når temperaturerne i vandet falder til under ca. 8-10 grader. Her går fiskene i dvale og spiser ikke før, det bliver varmere igen.

Vil du vide mere om Maxi Zoos store sortiment af fiskefoder kan du gå i vores butikker eller shop online for gode tilbud og hurtig levering.