KURV 0
LUK

Indkøbskurven er tom

kat

Ofte stillede spørgsmål vedr. flåt- & loppemidler

Her på siden kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål vedr. loppe- og flåtmidler. Find svaret på dit spørgsmål her eller spørg vores kompetente personale næste gang du handler i din lokale Maxi Zoo butik.
Bemærk at alle besvarelser er vejledende og du bør altid læse indlægssedlen for loppe- og flåtmidler, før du anvender dem. 

   
 • Hvilke produkter til lopper og flåter kan jeg få i Maxi Zoo?
  Vi forhandler spot-on produkterne Frontline, Advantage, Bayvantic og Prac-tic. Spot-on er en betegnelse for de produkter, der skal dryppes i nakken. Derudover har vi tabletter fra Capstar Vet og Program Vet og en spray fra Frontline. Du kan også købe naturlige produkter som fx Tic-clip
 • Hvad er forskellen på de forskellige produkter?
  Der er forskel på virkestofferne i de forskellige produkter. Bemærk, at det ikke er alle produkterne, der både virker til lopper- og flåter. Læs derfor grundigt på produktet, før du køber det.
 • Er loppe- og flåtmidlerne giftige?
  Loppe- og flåtmidler ikke giftige for de dyr, der står på pakken, de skal anvendes til. Der kan være virkemidler i produkterne til hund, der kan være særdeles giftige for katte, så her skal hund og kat være adskilt, indtil produktet er tørt efter behandling. Der kan – i enkelte tilfælde – opstå allergiske reaktioner og bivirkninger. Derfor er det vigtigt, at du læser indlægssedlen grundigt og måske vælger et andet produkt, fx Frontline Spray, hvis din hund eller kat har sart og følsom hud.
 • Hvilket produkt tager både lopper og flåter? Tager det også loppeæg?
  Bayvantic og Frontline Combo Vet tager både lopper og flåter. Det hindrer også loppeæg i at klække samt loppelarver i at udvikle sig til pupper.
 • Hvilket produkt skal jeg vælge?
  Du skal være opmærksom på at skelne mellem produkter til hund og produkter til kat. Derefter skal du sørge for, at vægtangivelsen på produktet, svarer til dit dyrs vægt. Så skal du sikre, at det produkt, du vælger også dækker dit behov. Der findes produkter, der kun er til lopper og produkter, der er både til lopper og flåter.
  Vær også opmærksom på, at der findes produkter til hund, der er giftige for katte. Bemærk, at du ikke kan dele en pipette til fx 20 kg. hund op til to mindre hunde á 10 kg. pr. hund. Gør du det, kan du ikke sikre, at dyret er fuldt dækket og får den mængde, det bør have. Læs altid din indlægsseddel grundigt, før du anvender produktet. Er du i tvivl, så spørg personalet i butikken.
 • Skal flåterne bide, før de dør af flåtmidlet?
  De fleste spot-on produkter, optages i fedtlaget. Det betyder, at loppen eller flåten dør, så snart den har kontakt med dyret. Her skal den altså ikke bide for at dø. Tabletterne går i dyrets blodbaner, hvilket betyder, at her skal loppen eller flåten bide, før den dør af præparatet.
 • Forhandler I naturlige loppe- og flåtmidler?
  Tic-Clip er et vedhæng, der sættes på dyrets halsbånd. Ved hjælp af bioenergi, skaber den et magnetfelt rundt om dyrets krop, så lopper og flåter ikke kan ’se’ dyret. Tic-clip virker helt op til to år og du kan se fuld effekt efter fem dage. Du kan også købe Petguard Exner fra B&B. Den er baseret på naturlige og økologiske ingredienser. Bemærk, at sidstnævnte virker plejende og ikke behandlende.
 • Hjælper det at skifte mellem produkterne, hvis jeg ikke synes, det første produkt, jeg brugte, virker?
  Det er svært at sige. Du kan i hvert fald prøve dig frem, hvis ikke det produkt, du købte sidst, virkede godt nok. Du skal blot huske at vente til dit nuværende produkt er ude af kroppen på dyret. Du kan læse i din indlægsseddel, hvor længe midlet virker.
 • Kan loppe- og flåtmidler bruges til marsvin, kaniner og fugle?
  De loppe- og flåtmidler, vi forhandler i Maxi Zoo, er udelukkende udviklet til hund og kat. De må derfor ikke bruges på andre kæledyr end det, det står på emballagen. Det kan være livsfarligt at behandle marsvin, kaniner eller fugle med de loppe- og flåtmidler, der er beregnet til hund eller kat.
 • Hvorfor sælger Maxi Zoo ikke den pille, dyrlægen har?
  Loppe- og flåtmidler i tabletform som fx Bravecto er receptpligtigt. Du kan kun få udleveret receptpligtig veterinærmedicin hos din dyrlæge eller på apoteket. Vi forhandler tabletter fra Program Vet, der ikke er receptpligtige.
 • Forhandler I ormekure?
  Nej, ormekur skal du have hos din dyrlæge.
 • Er det nødvendigt at læse indlægssedlen?
  Du skal altid læse din indlægsseddel grundigt igennem. Her står doseringsanvisningen, risiko for fx allergiske reaktioner og bivirkninger. Der står også en grundig vejledning, hvordan du skal bruge det, hvor ofte og i hvilke tilfælde, du ikke skal bruge det. Bemærk også, at det er vigtigt, at du bruger den rigtige mængde på dit dyr.
 • Kan jeg kombinere fx loppeshampoo og frontline?
  Ja, det kan du godt, men du skal vaske med shampooen først og sikre dig, at pelsen er helt tør, før du behandler. Der bør gå 48 timer mellem vask og behandling.
 • Hvilket produkt tager både lopper og flåter? Tager det også loppeæg?
  Bayvantic og Frontline Combo Vet tager både lopper og flåter. Det hindrer også loppeæg i at klække samt loppelarver i at udvikle sig til pupper.
 • Hvornår virker loppe- og flåtmidler typisk efter påføring?
  Det kan variere ved de forskellige produkter, men alle virker imellem 24-48 timer efter behandling.
 • Hvor længe skal jeg behandle, før jeg ser en effekt?
  Produkterne virker indenfor 24-48 timer. Husk, at det ikke kun er dyret, der skal behandles, hvis du har konstateret levende lopper. Du er nødt til at rengøre omgivelserne, dvs. støvsuge grundigt, vaske tæpper, hunden har ligget på og gerne møbelbetræk, hvis det er muligt. Du kan fx bruge Petguard Exner fra B&B eller Flea-x fra Pest-stop til at behandle omgivelserne.
 • Hvad sker der, hvis jeg kommer til at overdosere?
  Du skal bruge produktet med det interval, der er beskrevet på indlægssedlen. Hvis du ønsker at bruge det hyppigere, skal du tale med din dyrlæge først.
 • Virker loppe- og flåtmidler også på den farlige engflåt?
  Ja, de loppe- og flåtmidler, vi forhandler, virker også mod engflåten. Læs dog altid indlægssedlen for nærmere information.
 • Hvor ofte skal jeg behandle med loppe- og flåtmidler?
  De fleste præparater skal du behandle med hver 4. uge. Det er vigtigt at læser på indlægssedlen, hvor ofte du må give det.
 • Hvor lang tid tager det at komme af med lopper?
  Det kan tage rigtig lang tid at komme af med lopper, hvis først de er i hjemmet. De levende lopper på dyret dør indenfor 24 timer efter behandling. Men her skal du være opmærksom på, at der også kan ligge loppeæg i dit gulv, dine møbler og dine tæpper. Når de klækkes, dør de først, når de kommer i kontakt med det loppebehandlede dyr, og sørger du ikke for grundigt rengøring i omgivelserne, kan det hurtigt udviklet sig til et stort problem. Du er derfor nødt til at rengøre omgivelserne, dvs. støvsuge grundigt, vaske tæpper, hunden har ligget på og gerne møbelbetræk, hvis det er muligt. Brug fx Petguard Exner fra B&B eller Flea-x fra Pest-stop til at behandle omgivelserne.
 • Må jeg røre det område, produktet er påført?
  Du bør vente til pelsen er tør, før du rør ved dit dyr, når det er nybehandlet med loppe- og flåt midler. Særligt børn bør ikke røre ved et behandlet dyr, før pelsen er helt tør. Kommer du til det alligevel, skal du vaske hænder efterfølgende.
 • Kan loppe- og flåtmidler bruges til marsvin, kaniner og fugle?
  De loppe- og flåtmidler, vi forhandler i Maxi Zoo, er udelukkende udviklet til hund og kat. De må derfor ikke bruges på andre kæledyr end det, det står på emballagen. Det kan være livsfarligt at behandle marsvin, kaniner eller fugle med de loppe- og flåtmidler, der er beregnet til hund eller kat.
 • Hvilket produkt skal jeg vælge?
  Du skal være opmærksom på at skelne mellem produkter til hund og produkter til kat. Derefter skal du sørge for, at vægtangivelsen på produktet, svarer til dit dyrs vægt. Så skal du sikre, at det produkt, du vælger også dækker dit behov. Der findes produkter, der kun er til lopper og produkter, der er både til lopper og flåter. Vær også opmærksom på, at der findes produkter til hund, der er giftige for katte. Bemærk, at du ikke kan dele en pipette til fx 20 kg. hund op til to mindre hunde á 10 kg. pr. hund. Gør du det, kan du ikke sikre, at dyret er fuldt dækket og får den mængde, det bør have. Læs altid din indlægsseddel grundigt, før du anvender produktet. Er du i tvivl, så spørg personalet i en af vores butikker.
 • Når du vælger flåt- og loppemiddel skal du være opmærksom på følgende:
  - Er produktet beregnet til hund eller kat? Vær opmærksom på at produkter til hunde kan være giftige for katte.
  - Svarer vægtangivelse på produktet til vægten på din hund eller kat? Dette er vigtigt for at produktet virker.
  - Dækker produktet dit behov? Skal du bekæmpe lopper eller flåter eller begge dele? Vælg et produkt der dækker dit behov.
  - Bemærk – du kan ikke dele en pipette over i to. Læs altid indlægssedlen og følg anvisningerne.
  - Hvis du er i tvivl, så spørg personalet i en af vores butikker
 • Hvad er forskellen på de forskellige produkter?
  Der er forskel på virkestofferne i de forskellige produkter. Bemærk, at det ikke er alle produkterne, der både virker til lopper- og flåter. Læs derfor grundigt på produktet, før du køber det.
 • Hvilke typer loppe- opg flåtmidler findes der og hvordan påføres de?
  Pipette: Flåt- & loppemidler i pipette påføres oftest i nakken, så din hund eller kat ikke kan slikke produktet af. Produktet virker oftest indenfor 12-48 timer. Vær opmærksom på at købe et produkt beregnet specifikt på hund eller kat, med den korrekte vægtklasse, så dit kæledyr bliver korrekt dækket. Denne tekst er vejledende, du bør altid læse indlægssedlen og følge anvisninger for produktet.
  Spray: Flåt- & loppespray fås kun fra Frontline Vet og er udelukkende som supplement til Frontline pipetter. Spray kan anvendes på udsatte steder og dræber voksne lopper indenfor et døgn, før de lægger æg. Frontline Vets sprays virker også mod lus og flåter. Denne tekst er vejledende, du bør altid læse indlægssedlen og følge anvisninger for produktet.
  Tabletter: Tabletter tilbydes fra Program Vet og fås kun til hunde. Tabletterne har en forebyggende funktion, idet de forebygger æg og larver fra at udvikle sig til voksne lopper. Tabletter kan med fordel anvendes sammen med Capstar Vet. Vær opmærksom på at købe tabletter til hund i den rigtige vægtklasse. Denne tekst er vejledende, du bør altid læse indlægssedlen og følge anvisninger for produktet.
 • Hjælper det at skifte mellem produkterne, hvis jeg ikke synes, det første produkt, jeg brugte, virker?
  Det er svært at sige. Du kan i hvert fald prøve dig frem, hvis ikke det produkt, du købte sidst, virkede godt nok. Du skal blot huske at vente til dit nuværende produkt er ude af kroppen på dyret. Du kan læse i din indlægsseddel, hvor længe midlet virker.
 • Hvordan virker loppespray?
  Den spray, der hedder Frontline Vet Spray, virker lige godt som øvrige loppe- og flåtmidler. Det skal blot sprøjtes på pelsen og masseres ind (husk handsker!), så det kommer i kontakt med huden. Herefter skal du bruge en blød svamp eller din handske til at behandle det følsomme område omkring ørerne. Herefter skal det tørre af sig selv, uden hunden slikker på det. Sprayen skal påføres hele dyrets pels, før den har den fulde effekt.
 • Er der tilfredshedsgaranti?
  Bayvantic og Advantage har fuld tilfredshedsgaranti. Hvis du oplever, at et af disse loppe- eller flåtmiddel ikke virker, så er det muligt at kontakte Maxi Zoo eller leverandøren af produktet.
 • Tager I loppe- og flåtmidler retur?
  Nej. Loppe- og flåtmidler er veterinær håndkøbsmedicin, og er derfor at betragte som et lægemiddel. Lægemidler skal opbevares ved helt bestemte temperaturer og så snart, det har forladt vores butikker, må vi ifølge Lægemiddelstyrelsen ikke tage det retur. Derfor er det meget vigtigt, at du og ekspedienten sammen finder det helt rigtige til dine dyr.
 • Kan lopper og flåter på min hund blive resistente?
  Det er ikke påvist, at lopper og flåter kan blive resistente overfor de virkemidler, der findes i loppe- og flåtpræparater.
 • Kan jeg ikke bare købe de store pipetter og dele dem ud på mine mindre hunde?
  Nej. I pipetterne er der doseret den helt rigtige mængde loppe- og flåtmiddel. Hvis man begynder at dele op på flere hunde, så kan man ikke sikre, at de er dækket korrekt eller om de måske får for meget.
 • Kan min hund få en allergisk reaktion?
  Det er vigtigt, at du læser indlægssedlen grundigt. Her vil der stå, hvilke allergiske reaktioner og bivirkninger, produktet kan have.
 • Kan jeg bruge samme produkt til hund og kat?
  Nej! Loppe- og flåtmidler indeholder forskellige aktivstoffer, som er dem, der gør, at produktet virker effektivt. Nogle af de stoffer, der bruges i produkterne til hunde, kan være farlige for katte. Derfor er det vigtigt, at du sikre, at dit produkt passer til din hund.
 • Må jeg give det til min diegivende eller drægtige tæve?
  Bayvantic og Frontline må gerne gives til drægtige og diegivende tæver. Læs på produkternes indlægsseddel, hvordan og hvor ofte du skal give det.
 • Min hund og min kat er venner. Skal jeg holde dem adskilt, når de er blevet behandlet?
  Hvis din hund behandles med Bayvantic, så skal du sørge for at holde din hund og kat adskilt, indtil påføringsstedet er tørt, fx natten over.
 • Må min hund gå tur i regnvejr eller bade, når den er behandlet med loppe- og flåtmiddel?
  Du skal vente 1-2 timer med at gå med din hund, hvis den lige er behandlet og det regner. Herefter kan du sagtens lufte den i regnvejr. Din hund må også gerne bade 1-2 gange i perioden. Du skal vente min. 48 timer efter behandling, så du er sikker på at præparatet er trængt ordentligt ind. Hvis du vasker din hund med pelsshampoo, vil virkningen af midlet være nedsat. Hyppig og intens badning vil også nedsætte virkningen.
 • Kan lopper og flåter på min kat blive resistente?
  Det er ikke påvist, at lopper og flåter kan blive resistente overfor de virkemidler, der findes i loppe- og flåtpræparater.
 • Kan jeg ikke bare købe de store pipetter og dele dem ud på mine mindre katte?
  Nej. I pipetterne er der doseret den helt rigtige mængde loppe- og flåtmiddel. Hvis man begynder at dele op på flere katte, så kan man ikke sikre, at de er dækket korrekt eller om de måske får for meget.
 • Kan min kat få en allergisk reaktion?
  Det er vigtigt, at du læser indlægssedlen grundigt. Her vil der stå, hvilke allergiske reaktioner og bivirkninger, produktet kan have.
 • Kan jeg bruge samme produkt til hund og kat?
  Nej! Loppe- og flåtmidler indeholder forskellige aktivstoffer, som er dem, der gør, at produktet virker effektivt. Nogle af de stoffer, der bruges i produkterne til hunde, kan være farlige for katte. Derfor er det vigtigt, at du sikre, at dit produkt passer til kat.
 • Må jeg give det til min diegivende eller drægtige kat?
  Frontline må gerne gives til drægtige og diegivende katte.
 • Må jeg give det til min killing?
  Der kan være lidt forskel på, hvor tidligt, du må bruge de forskellige produkter. Som regel skal killingen være 7-8 uger og veje over 1 kg. Dette skal du sørge for at læse grundigt på produktet, før du køber det. Du må gerne bruge Frontline Spray til din killing.
 • Kan min kat være for lille?
  Ja, din kat kan godt være for lille. Der kan være forskel på produkterne ift., hvilken størrelse, det passer til. Sørg for at læse grundigt på de enkelte præparater, hvilken vægt, de er godkendt til, før du køber. Hvis katten vejer under 1 kg. kan du bruge Frontline Spray.
 • Min kat og min hund er venner. Skal jeg holde dem adskilt, når de er blevet behandlet?
  Hvis din hund behandles med Bayvantic, så skal du sørge for at holde din hund og kat adskilt, indtil påføringsstedet er tørt fx natten over.
 • Må min kat blive våd, når den er behandlet med loppe- og flåtmiddel?
  Du skal vente 1-2 timer med at lukke din kat ud, hvis den lige er behandlet og det regner. Herefter må den gerne komme ud i regnvejr. Du må gerne vaske din kat 1-2 gange i perioden. Du skal vente min. 48 timer efter behandling, så du er sikker på at præparatet er trængt ordentligt ind. Hvis du vasker din kat med pelsshampoo, vil virkningen af midlet være nedsat. Hyppig og intens badning vil også nedsætte virkningen.

Har du ikke fået svar på dine spørgsmål?